Kip van generaal Tso


666 views

Wendy Bilsen
Amsterdam - Netherlands


Ingredients

50 ml
azijn
1 tl
knoflook uit de knijper
50 ml
water
150 gram
suiker
1,5 glas
maizena
1250 gram
kipfilet, blokjes
150 ml
ketjap
450 ml
kippenbouillon
2 bosjes
bosuien, in dunne ringetjes
8
gedroogde chilipepers, zonder zaad
50 ml
sherry of witte wijn
1
ei, geklopt

Een echte Chinese klassieker, heerlijk met witte rijst.

Instructions

1

1 Doe de een half glas maizena, 100 ml ketjap, het water, de knoflook, de suiker, azijn, sherry en kippenbouillon in een afsluitbare pot en schud om alles te mixen.

2

Voor het maizenabeslag; meng 50 ml ketjap, het ei en 1 glas maizena in een grote schaal. Het mengsel zal er vreemd uitzien, erg dik zijn als een pasta. Maar dat hoort. Doe de stukken kip erbij en schep alles om, zodat de kip ermee bedekt wordt. Gebruik een vork om steeds 1 stukje kip eruit te halen en laat het overtollige beslag eraf druipen. Frituur de kip in hete olie totdat het knapperig is. Maar bak slechts 7 of 8 stukjes kip tegelijkertijd zodat de temperatuur van de olie niet lager wordt.

3

Laat de kip uitlekken op keukenpapier. Zet de schaal in de oven (maar zet die niet aan!) zodat de kip warm blijft. Bak door tot alle kipstukjes gebakken zijn.

4

Doe een klein beetje olie in een aparte wok of grote koekenpan (Je kunt ook alle kip bakken, en dan wat van de olie weggieten en dezelfde pan gebruiken). Doe de groene ui in de pan en de chilipepers en roerbak dit 30 seconden. Schud het sausmengsel nog een keer om en voeg het toe aan de uien. Breng het aan de kook en laat het pruttelen tot het indikt.

5

Doe dan de kip erbij en breng het weer aan de kook. Hoe sneller dat gaat, hoe knapperiger de kip blijft.

Comments
No comments yet.