Quiche van spinazie en tortilla


581 views

Lennart Bader
Amsterdam - Netherlands


Ingredients

2 el
melk
snufje
zout
7 grote
eieren
1/4 tl
citroenpeper
3
geroosterde teentjes knoflook, fijn geprakt
3 plakjes
gekookt spek, in kleine blokjes
1 grote
tortilla
1,5 glas
geraspte kaas naar keuze
3 handen
verse spinazie

Deze 'quiche' ziet er erg professioneel uit, maar is toch heel eenvoudig klaar te maken. In plaats van deeg de te kneden voor de bodem, gebruikt u hier simpelweg een kant-en-klare tortilla. Uiteraard kunt u zelf met de ingrediënten variëren door andere groenten toe te voegen of kip of zelfs garnalen in plaats van spek te gebruiken.

Instructions

1

Roer de eieren, melk, spek, knoflook, citroenpeper en zout door elkaar in een kom. Houd apart.

2

Leg de tortilla in een glazen/aardewerken quichevorm, deze moet net iets kleiner zijn dan de tortilla, zodat deze een opstaande rand krijgt. Druk lichtjes aan. Ik vet de vorm nooit in en heb nog nooit het probleem gehad dat de tortillabodem vast blijft kleven.

3

Strooi een half glas kaas over de tortillabodem. Verdeel de spinazie en de overige kaas in afwisselende lagen over de bodem en druk zachtjes aan. Zorg dat er een klein beetje kaas overblijft om straks over de bovenkant te strooien. De spinazie hoeft niet gesneden te worden, maar als dat uw voorkeur geniet, kan het uiteraard wel.

4

Giet het eimengsel over de spinazie maar wees voorzichtig dat er geen ei naast/onder de tortilla terecht komt. Strooi de achtergehouden kaas over de bovenkant.

5

Zet de schaal in de oven en bak de tortillaquiche gedurende 35 tot 45 minuten. Prik met de punt van een scherp mes in het midden van de quiche om te kijken of het eimengsel door en door gaar is.

6

Snijd de quiche in punten en serveer direct.

Comments
No comments yet.